Slovenija
14 ogledov

Zaprt še en oddelek UKC Lj

(Foto: Saša Despot) Žurnal24 main
V ljubljanskem kliničnem centru so zaradi večjega števila bolnikov z akutno črevesno okužbo do nadaljnjega obiski v celotnem UKC omejeni na dve zdravi osebi na bolnika. Poleg oddelka za žilne bolezni so dodatno zaprli še klinični oddelek za endokrinologijo, diabetes in presnovne bolezni.

Omenjena dva oddelka zapirajo zaradi pojava večjega števila bolnikov z akutno črevesno okužbo na njihovem oddelku, so sporočili iz UKC Ljubljana. Prav tako bodo te dni odpustili vse bolnike, ki ne potrebujejo akutne bolnišnične obravnave.

"Do čimprejšnje in uspešne zajezitve epidemije je do nadaljnjega potrebno strogo upoštevanje o prepovedi sprejemov, saj bomo le na ta način uspeli epidemijo omejiti v doglednem času," je ob tem dejala Tatjana Mrvič, dr. med., svetovalka Službe za preprečevanje in obvladovanje bolnišničnih okužb.

Zato so v omenjeni službi omejili obiske v celotnem UKC Ljubljana, in sicer na dve zdravi osebi na bolnika. Na KO oddelku za hematologijo, kjer se zdravijo bolniki z imunsko oslabljenim sistemom, je dovoljen obisk samo eni zdravi osebi na pacienta.

O preklicu prepovedi obiskov vas bomo obvestili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.