Zaračunajo, a vrnejo

Foto: Nik Rovan
Foto: Nik Rovan
Sparkasse. Ob sumu zlorabe kartice blokado stranki zaračunajo, a stroške nato povrnejo.
Oglej si celoten članek

“Banka Sparkasse me je obvestila, da sem denar s svojo kartico mastercard dvignil na bankomatu, na katerem je bila nameščena naprava za snemanje magnetnega zapisa. Pozvali so me, naj kartico prekličem, in mi za preklic zaračunali 20,86 evra. Če je ne bi preklical, pa banka ne bi odgovarjala, če bi se zgodila zloraba. To se mi zdi neodgovorno,” nam je sporočil bralec.

V Banki Sparkasse so pojasnili, da se stroški blokad, ki se izvedejo na zahtevo stranke, obračunavajo avtomatično. Ob sumih zlorabe na bankomatih, na katere jih opozori procesni center, pa strankam stroške blokade povrnejo, kar se bo zgodilo tudi v opisanem primeru.

V banki UniCredit so nam pojasnili, da kartice strank, ki bi utegnile biti ogrožene, sami preventivno prekličejo takoj, stranka pa za to ne plača nič. Tudi v NLB za stranko blokado in naročilo nove kartice uredijo oni, enako v SKB. Povedali so še, da je postopek enak za debetne (maestro) in kreditne kartice.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.