Slovenija
50 ogledov

Zaračunajo, a vrnejo

Kartica Nik Rovan
Sparkasse. Ob sumu zlorabe kartice blokado stranki zaračunajo, a stroške nato povrnejo.

“Banka Sparkasse me je obvestila, da sem denar s svojo kartico mastercard dvignil na bankomatu, na katerem je bila nameščena naprava za snemanje magnetnega zapisa. Pozvali so me, naj kartico prekličem, in mi za preklic zaračunali 20,86 evra. Če je ne bi preklical, pa banka ne bi odgovarjala, če bi se zgodila zloraba. To se mi zdi neodgovorno,” nam je sporočil bralec.

V Banki Sparkasse so pojasnili, da se stroški blokad, ki se izvedejo na zahtevo stranke, obračunavajo avtomatično. Ob sumih zlorabe na bankomatih, na katere jih opozori procesni center, pa strankam stroške blokade povrnejo, kar se bo zgodilo tudi v opisanem primeru.

V banki UniCredit so nam pojasnili, da kartice strank, ki bi utegnile biti ogrožene, sami preventivno prekličejo takoj, stranka pa za to ne plača nič. Tudi v NLB za stranko blokado in naročilo nove kartice uredijo oni, enako v SKB. Povedali so še, da je postopek enak za debetne (maestro) in kreditne kartice.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.