Zaračunali dražji SMS za tujino, ker ima shranjeno številko 00386

Foto: Gregor Prebil
Foto: Gregor Prebil
V petek zvečer se je po družbenih omrežjih v hipu razširil dopis, ki ga je objavila uporabnica Facebooka. Ta pravi, da je morala zato, ker ima v telefonu shranjeno številko s pozivno številko za Slovenijo 00386 plačati SMS po tarifi za tujino. Pri ponudniku telefonije A1, preimenovani Simobil, so za zurnal24.si pojasnili zaplet.
Oglej si celoten članek

"Ali se na A1 norca delajo, ali jaz nisem dovolj pametna in se SMS poslan v Sloveniji na številko slovenskega operaterja, katere lastnik gsm-a se tudi fizično nahaja v Sloveniji v času prejema res smatra za SMS poslan v tujino samo zato, ker imaš številko shranjeno s 00386??," je na Facebooku z javnostjo delila razburjenje uporabnica in priložila dopis. 

Dopis je pristen

V dopisu A1 me drugim piše, da so zadevo poslali v pristojni oddelek na preverjanje specialistom in da nepravilnosti pri obračunu SMS niso opazili.

V trenutku so se pod objavo na Facebooku vsuli številni komentarji, mi pa smo pisali na A1, da nam pojasnijo zaplet. Iz A1 so za zurnal24.si pojasnili, da je dopis pristen in da gre na napako zaposlene.

"To, kar piše v dopisu, ne drži, SMS sporočilo, poslano na slovensko številko, se ne zaračuna kot sporočilo, poslano v tujino, ne glede na to, kako je vnesena številka," so nam pojasnili in dodali, da se je v konkretnem primeru SMS zaračunal kot, da je poslan v tujino zaradi tehnične napake.

"Z naročnico smo v stiku, reklamaciji bo seveda ugodeno. Napako obžalujemo, če je še kdo zaznal, da je bil SMS poslan na slovensko številko zaračunan kot, da bi bil poslan v tujino, ga prosimo, naj se nam oglasi," še dodajajo.

xxx

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 16

  • 08:42 15. Maj 2017.

    Tale A1 je res en velik nateg. Da sploh pošljejo tak dopis je žalostno. Pa to je moral nekdo neprišteven …

  • 19:16 14. Maj 2017.

    naj dodam še kar sem zapisal na facebooku profila renata:<br /><br />Če je SMS poslan v Slovenijo bi morala draga …

  • 18:57 14. Maj 2017.

    To je nategancija operaterjev .. <br /><br />ponekod se samodejno sranjujejo ševilke za klic v tujino ... že par let …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.