Zaradi Acte protest na Kongresnem trgu

Anti-Acta. Na Facebooku poziv k protestu, ki bo potekal na Kongresnem trgu. Hekerji v skupini Anonymous Slovence prek YouTuba nagovarjajo k boju proti nadzoru na spletu.
Oglej si celoten članek

Sporazum Acta (Anti-Counterfeiting Trade Agreement) ima čedalje več nasprotnikov – 4. februarja naj bi tako potekal "Stop Acta – protest proti Acti tudi v Sloveniji" na Kongresnem trgu v Sloveniji. Aktivisti v skupini Anonymous so na spletu objavili video, v katerem pozivajo k boju proti vladam, ki želijo nadzirati splet.

V uvodu so dejali: "Pozdravljeni bratje in sestre v Sloveniji. Mi smo Anonymous." Poudarjajo, da so nenasilno gibanje, ki zahteva vladavino prava in se bori proti organiziranemu kriminalu. Pravijo, da "resnični teroristi" ali vlade skušajo nadvladati in nadzirati splet. Vse pozivajo, da razširijo nasprotovanje Acti. "Glavna prioriteta je krasti in objavljati zaupne vladne informacije, med drugim elektronsko pošto in dokumente. Če odločitev slovenskega parlamenta in evropskega parlamenta ne bo odločen "Ne Acti", potem bomo organizirali napad na slovenske vladne strani in objavili vrsto dokumentov ter elektronsko pošto."

Napovedujejo, da bodo slovenski vladi dokazali, da ne morejo cenzurirati ljudi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 13:13 1. Februar 2012.

    Pahorjeva vlada tik pred odstopom očitno rabi mendarodne službe! Zato so pa zlezli američanom v rit! Drugače si podpisa ACTA-e …

  • 06:32 31. Januar 2012.

    A tralala bo tut prišel pa vzklikal: NE janšizmu?

  • 16:21 30. Januar 2012.

    "Napadli bodo tudi slovensko vlado"<br /><br />Anonymous, ne se zajebavat! JJ je hacker, ima iPad!!11

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.