Slovenija
18 ogledov

Zaradi Acte protest na Kongresnem trgu

spletno piratstvo, acta Shutterstock
Anti-Acta. Na Facebooku poziv k protestu, ki bo potekal na Kongresnem trgu. Hekerji v skupini Anonymous Slovence prek YouTuba nagovarjajo k boju proti nadzoru na spletu.

Sporazum Acta (Anti-Counterfeiting Trade Agreement) ima čedalje več nasprotnikov – 4. februarja naj bi tako potekal "Stop Acta – protest proti Acti tudi v Sloveniji" na Kongresnem trgu v Sloveniji. Aktivisti v skupini Anonymous so na spletu objavili video, v katerem pozivajo k boju proti vladam, ki želijo nadzirati splet.

V uvodu so dejali: "Pozdravljeni bratje in sestre v Sloveniji. Mi smo Anonymous." Poudarjajo, da so nenasilno gibanje, ki zahteva vladavino prava in se bori proti organiziranemu kriminalu. Pravijo, da "resnični teroristi" ali vlade skušajo nadvladati in nadzirati splet. Vse pozivajo, da razširijo nasprotovanje Acti. "Glavna prioriteta je krasti in objavljati zaupne vladne informacije, med drugim elektronsko pošto in dokumente. Če odločitev slovenskega parlamenta in evropskega parlamenta ne bo odločen "Ne Acti", potem bomo organizirali napad na slovenske vladne strani in objavili vrsto dokumentov ter elektronsko pošto."

Napovedujejo, da bodo slovenski vladi dokazali, da ne morejo cenzurirati ljudi.

Komentarjev 3
  • secufin 13:13 01.februar 2012.

    Pahorjeva vlada tik pred odstopom očitno rabi mendarodne službe! Zato so pa zlezli američanom v rit! Drugače si podpisa ACTA-e ne morem predstavljati! G. Pahor in g. Gaspari - pokvarjeni ste! Sram vas je lahko!

  • Stolp 06:32 31.januar 2012.

    A tralala bo tut prišel pa vzklikal: NE janšizmu?

  • ZasekaMož 16:21 30.januar 2012.

    "Napadli bodo tudi slovensko vlado"Anonymous, ne se zajebavat! JJ je hacker, ima iPad!!11