Zaradi izsiljevanja v pripor

Foto: Žurnal24 42- in 44-letni moški sta utemeljeno osumljena izsiljevanja, so zaključili krimi
Kriminalisti iz Murske Sobote zaključili preiskavo primera izsiljevanja. 42- in 44-letnik iz okolice Maribora končala v priporu. Za posojenih 5.000 zahtevala štirikrat več.
Oglej si celoten članek
Zaradi utemeljenega suma storitve kaznivih dejanj poskusa izsiljevanja, samovoljnosti, odvzema motornega vozila in protipravnega odvzema prostosti so osumljenca s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Murski Soboti, ki je za oba odredil pripor.

Kriminalisti so v preiskavi ugotovili, da si je oškodovanec iz Pomurja od fizične osebe iz Maribora sposodil 5.000 evrov.

Ker dolga ni vrnil v dogovorjenem roku, sta ga osumljenca izsiljevala z resnimi grožnjami, ki so bile naperjene proti njemu in njegovi družini, so sporočili s Policijske uprave (PU) Murska Sobota.

Zahtevala več denarja in zaplenila avto
Od oškodovanca sta namesto izposojenega zneska zahtevala povrnitev dolga v višini 20 tisoč evrov.

Poleg izsiljevanja sta oškodovancu tudi protipravno odvzela prostost in mu kot garancijo za poplačilo dolga odvzela tudi njegov osebni avtomobil.

Obema osumljenima so soboški policisti v sodelovanju s kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Maribor odvzeli prostost.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.