Slovenija
18 ogledov

Zaradi izsiljevanja v pripor

42- in 44-letni moški sta utemeljeno osumljena izsiljevanja, so zaključili krimi Žurnal24 main
Kriminalisti iz Murske Sobote zaključili preiskavo primera izsiljevanja. 42- in 44-letnik iz okolice Maribora končala v priporu. Za posojenih 5.000 zahtevala štirikrat več.
Zaradi utemeljenega suma storitve kaznivih dejanj poskusa izsiljevanja, samovoljnosti, odvzema motornega vozila in protipravnega odvzema prostosti so osumljenca s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Murski Soboti, ki je za oba odredil pripor.

Kriminalisti so v preiskavi ugotovili, da si je oškodovanec iz Pomurja od fizične osebe iz Maribora sposodil 5.000 evrov.

Ker dolga ni vrnil v dogovorjenem roku, sta ga osumljenca izsiljevala z resnimi grožnjami, ki so bile naperjene proti njemu in njegovi družini, so sporočili s Policijske uprave (PU) Murska Sobota.

Zahtevala več denarja in zaplenila avto
Od oškodovanca sta namesto izposojenega zneska zahtevala povrnitev dolga v višini 20 tisoč evrov.

Poleg izsiljevanja sta oškodovancu tudi protipravno odvzela prostost in mu kot garancijo za poplačilo dolga odvzela tudi njegov osebni avtomobil.

Obema osumljenima so soboški policisti v sodelovanju s kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Maribor odvzeli prostost.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.