Zaradi kakcev sto evrov kazni

Foto: Žurnal24 Piranski redarji lani zaradi pasjih iztrebkov niso kaznovali niti enega lastnika
Globe v Piranu. Za lastnike štirinožcev brez vrečke za iztrebke. Prepoved hranjenja golobov.
Oglej si celoten članek

Občinski svetniki so sprejeli odlok, po katerem bodo lahko odslej piranski redarji nemarne lastnike psov kaznovali s sto evri globe.

“Skrbnik mora imeti ob vodenju psa na javnih površinah pri sebi obvezno ustrezno vrečko za pobiranje pasjih iztrebkov in jo ob pozivu pokazati pristojnemu organu,” je po novem zapisano v odloku o čiščenju in urejanju javnih površin. Prav tako je na javnih površinah prepovedano hranjenje prostoživečih golobov; tudi za ta prekršek je predvidena kazen sto evrov.

Vse bolj umazano
“Zaradi malomarnosti skrbnikov psov postaja onesnaževanje javnih površin s pasjimi iztrebki vse bolj pereče,” so odločitev pojasnili na piranski občini.

“Težave povzroča tudi hranjenje prostoživečih golobov. Ti namreč pogosto ne pojedo vse hrane, zato za njimi ostanejo ostanki. Večjo težavo pa predstavljajo njihovi iztrebki, s katerimi onesnažujejo javno površino, kulturne spomenike in drugo urbano opremo na območju, kjer se jih hrani,” so dodali na občini.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.