Slovenija
6 ogledov

Zaradi kakcev sto evrov kazni

Piranski redarji lani zaradi pasjih iztrebkov niso kaznovali niti enega lastnika Žurnal24 main
Globe v Piranu. Za lastnike štirinožcev brez vrečke za iztrebke. Prepoved hranjenja golobov.

Občinski svetniki so sprejeli odlok, po katerem bodo lahko odslej piranski redarji nemarne lastnike psov kaznovali s sto evri globe.

“Skrbnik mora imeti ob vodenju psa na javnih površinah pri sebi obvezno ustrezno vrečko za pobiranje pasjih iztrebkov in jo ob pozivu pokazati pristojnemu organu,” je po novem zapisano v odloku o čiščenju in urejanju javnih površin. Prav tako je na javnih površinah prepovedano hranjenje prostoživečih golobov; tudi za ta prekršek je predvidena kazen sto evrov.

Vse bolj umazano
“Zaradi malomarnosti skrbnikov psov postaja onesnaževanje javnih površin s pasjimi iztrebki vse bolj pereče,” so odločitev pojasnili na piranski občini.

“Težave povzroča tudi hranjenje prostoživečih golobov. Ti namreč pogosto ne pojedo vse hrane, zato za njimi ostanejo ostanki. Večjo težavo pa predstavljajo njihovi iztrebki, s katerimi onesnažujejo javno površino, kulturne spomenike in drugo urbano opremo na območju, kjer se jih hrani,” so dodali na občini.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.