Zaradi Kitajcev podivjale delnice slovenskega podjetja

Foto: Gregor Katič
Foto: Gregor Katič
Delnice so poskočile za neverjetnih 65 odstotkov.
Oglej si celoten članek

Potrditev delničarjev Gorenja, da jim je kitajska korporacija Hisense pripravljena ponuditi 12 evrov za njihove delnice, je na Ljubljanski borzi izzvala poskok Gorenjevih delnic za kar 65,44 odstotka. Samo z Gorenjevimi delnicami je bilo danes na borzi opravljenih za 1,7 milijona poslov.

Včerajšnje trgovanje je Gorenjeva delnica zaključila s ceno 6,8 evra za delnico, po objavi namere Kitajcev, je danes sklenila dan pri vrednosti 11,25 evra.

Kitajci prihajajo Prevzem Gorenja: Vrtoglava cena za delnico

"Le malo kdo je pričakoval takšno ponudbo," je za Delo priznal Matej Tomažin iz združenja malih delničarjev Gorenja, ki je vendarle spomnil, da so bile delnice te družbe na trgu podcenjene.

Pričakuje se, da bo Hisense odkupil več kot polovico Gorenja, za kar naj bi namenil okrog 300 milijonov evrov. Gre za kitajskega proizvajalca bele tehnike in elektronike z letnimi prihodki med 15 in 20 milijard evrov.

Prodaja Tri azijska podjetja oddala ponudbe za nakup Gorenja

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.