Zaradi koronavirusa na pogrebu največ deset ljudi, brez govorov, trobente...

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Mariborsko pogrebno podjetje izvaja najstrožji protokol pogrebne slovesnosti.
Oglej si celoten članek

Koronavirus je dodobra zarezal v naše življenje, ukrepi, ki bodo še kako spremenili naš vsakdan, so iz ure v uro strožji, nenazadnje smo včeraj v državi razglasili epidemijo.

Iz mariborskega pogrebnega podjetja so na primer sporočili, da spreminjajo protokol izvajanja pogrebov. Tako bo po novem lahko na pogrebnih slovestnostih prisostvovalo do največ deset ljudi - v najožjem družinskem krogu. 

Kot so zapisali, se '"izvaja se najožji strokovni protokol pogrebne slovesnosti, ki zagotavlja pietetno izvajanje pogreba," kar pomeni prisotnost pogrebnega moštva z zastavonošo, vendar brez izvajanja spremljevalnih dogodkov -  brez govorov, pevcev, trobentača... 
Spremeni se frekventnost pogrebov. Namesto dosedanjih 45 minut časa med pogrebi, se ta podaljša na 90 minut. Termin pogreba uskladita upravljavec pokopališča in naročnik. 

"Upepelitve: Po potrebi bomo izvajali upepeljevanje neprekinjeno oziroma 24 ur."  

Sprejem pokojnika v mrliško vežico je od 8. do 9. ure zjutraj, po tem se vežica zaklene. Odklene se pol ure pred pričetkom pogrebne slovesnosti. V vežice se vstopa posamično. Sprejem cvetja za mrliške vežice se izvede pred vežicami, od 8. do 9. ure zjutraj. Mrliške vežice se dnevno razkužujejo. 

dezurni@zurnal24.si


 
 
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • ode
    02:08 14. Marec 2020.

    To naj postane stalna praksa tudi po virusu. Država naj uzakoni takšen pogreb, da bo za vse enak, brez nepotrebnega …

  • 20:35 13. Marec 2020.

    Oh super, še na pogrebe mi ne bo treba hodit, odlično

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.