Zaradi krize vse več ropov

Foto: Žurnal24 Kresalova in Goršek sta preteklo sredo v avli ministrstva položila venec k spomi
Goriško. Problematična porast finančne in čezmejne kriminalitete.
Oglej si celoten članek

“Glavna problematika na tem območju je po besedah kolegov z novogoriške policijske uprave povečanje finančne kriminalitete, predvsem ropov. To očitno s seboj prinaša kriza. Druga zadeva pa je porast čezmejne kriminalitete, česar se moramo lotiti tudi na meddržavni ravni s podpisom ustreznih sporazumov,” je po zaključku včerajšnjega delovnega obiska na novogoriški policijski upravi povedala ministrica za notranje zadeve Katarina Kresal.

Premalo policistov
NG. Po besedah direktorja Policijske uprave Nova Gorica Alojzija Moharja primanjkuje na območju celotne uprave trideset policistov, v zvezi z delom policistov enote za izravnalne ukrepe pa je dodal, da je njihovo delo pretežno terensko, vseeno pa bi ga lahko z novimi prostori izboljšali.

 

V zvezi s kadrovsko stisko, ki pesti tudi novogoriško policijsko upravo, je povedala, da se bodo drugo leto na podlagi spremembe zakona o policiji začele prerazporeditve določenega števila schengenskih policistov v notranjost, kar naj bi zapolnilo najhujše kadrovske
vrzeli.

Selitve še ne bo
Glede selitve policijske enote za izravnalne ukrepe, ki že lep čas čaka na primernejše prostore, pa je pojasnila, da jim pomanjkanje sredstev v proračunu tega ne omogoča, da pa bi si z odprodajo določenega nepremičnega premoženja lahko pridobili namenska sredstva, s katerimi bi bila izvedba tega projekta možna v letu 2011.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.