Slovenija
1 ogledov

Zaradi krize vse več ropov

Kresalova in Goršek sta preteklo sredo v avli ministrstva položila venec k spomi Žurnal24 main
Goriško. Problematična porast finančne in čezmejne kriminalitete.

“Glavna problematika na tem območju je po besedah kolegov z novogoriške policijske uprave povečanje finančne kriminalitete, predvsem ropov. To očitno s seboj prinaša kriza. Druga zadeva pa je porast čezmejne kriminalitete, česar se moramo lotiti tudi na meddržavni ravni s podpisom ustreznih sporazumov,” je po zaključku včerajšnjega delovnega obiska na novogoriški policijski upravi povedala ministrica za notranje zadeve Katarina Kresal.

Premalo policistov
NG. Po besedah direktorja Policijske uprave Nova Gorica Alojzija Moharja primanjkuje na območju celotne uprave trideset policistov, v zvezi z delom policistov enote za izravnalne ukrepe pa je dodal, da je njihovo delo pretežno terensko, vseeno pa bi ga lahko z novimi prostori izboljšali.

 

V zvezi s kadrovsko stisko, ki pesti tudi novogoriško policijsko upravo, je povedala, da se bodo drugo leto na podlagi spremembe zakona o policiji začele prerazporeditve določenega števila schengenskih policistov v notranjost, kar naj bi zapolnilo najhujše kadrovske
vrzeli.

Selitve še ne bo
Glede selitve policijske enote za izravnalne ukrepe, ki že lep čas čaka na primernejše prostore, pa je pojasnila, da jim pomanjkanje sredstev v proračunu tega ne omogoča, da pa bi si z odprodajo določenega nepremičnega premoženja lahko pridobili namenska sredstva, s katerimi bi bila izvedba tega projekta možna v letu 2011.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.