Zaradi Merkurja prodali manj

Foto: Žurnal24 Mirjam Kulovec je s poslovanjem Kolpe v lanskem letu zadovoljen, saj so, kot pra
Kolpa. Kriza odpihnila 16 let utrjevanja na trgu.
Oglej si celoten članek

Izpad prodaje v Merkurju, s katerim so prodajno politiko na slovenskem trgu gradili zadnjih 16 let, bodo v Kolpi po besedah Mirjama Kulovca, predsednika uprave, čez noč težko nadomestili. "Poleg tega tu ni drugega enakovrednega trgovca, saj jih je Merkur v prejšnjih letih prevzemal, zato upamo, da si bo opomogel," nam je povedal Kulovec.

Zaradi krize pa so lani, kot je dodal, manj prodali tudi v tujini, z izjemo zahodnih trgov. Izvoz sicer predstavlja 80 odstotkov njihove prodaje.

V Kolpi trenutno zaposlujejo nekaj več kot 600 delavcev. "Število zaposlenih smo delno zmanjšali, ampak z mehkejšimi oblikami, predčasnimi upokojitvami. Tehnoloških viškov je bilo bolj malo in tudi letos jih ne načrtujemo,” je pojasnil Kulovec.

Iz krize z novostmi
"Krizo bomo prebrodili, saj imamo široko ponudbo programov, poleg kopalniške opreme in kerrocka smo razvili izdelke za čiste prostore in operacijske sobe, v katerih vidimo bodočnost. Trenutno smo pridobili posel za novo fasado novomeške bolnišnice," je še povedal Kulovec.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.