Slovenija
29 ogledov

Zaradi Merkurja prodali manj

Mirjam Kulovec je s poslovanjem Kolpe v lanskem letu zadovoljen, saj so, kot pra Žurnal24 main
Kolpa. Kriza odpihnila 16 let utrjevanja na trgu.

Izpad prodaje v Merkurju, s katerim so prodajno politiko na slovenskem trgu gradili zadnjih 16 let, bodo v Kolpi po besedah Mirjama Kulovca, predsednika uprave, čez noč težko nadomestili. "Poleg tega tu ni drugega enakovrednega trgovca, saj jih je Merkur v prejšnjih letih prevzemal, zato upamo, da si bo opomogel," nam je povedal Kulovec.

Zaradi krize pa so lani, kot je dodal, manj prodali tudi v tujini, z izjemo zahodnih trgov. Izvoz sicer predstavlja 80 odstotkov njihove prodaje.

V Kolpi trenutno zaposlujejo nekaj več kot 600 delavcev. "Število zaposlenih smo delno zmanjšali, ampak z mehkejšimi oblikami, predčasnimi upokojitvami. Tehnoloških viškov je bilo bolj malo in tudi letos jih ne načrtujemo,” je pojasnil Kulovec.

Iz krize z novostmi
"Krizo bomo prebrodili, saj imamo široko ponudbo programov, poleg kopalniške opreme in kerrocka smo razvili izdelke za čiste prostore in operacijske sobe, v katerih vidimo bodočnost. Trenutno smo pridobili posel za novo fasado novomeške bolnišnice," je še povedal Kulovec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.