Zaradi mrtvega psa kazen tudi lastnici

Foto: Žurnal24 Če vas zanima, koliko nevarnih in necepljenih psov roma naokoli, se obrnite na V
Zaradi psa, ki je na silvestrsko popoldne poginil, potem ko je ugriznil v pirotehnično sredstvo, bo kazen doletela tudi njegovo lastnico.
Oglej si celoten članek

Policisti bodo na podlagi zbiranja informacij in opravljenih pogovorov zoper 29-letnika, ki je v vasi Dokležovje pri Murski Soboti odvrgel pirotehnično sredstvo, podali predlog prekrškovnemu organu. Za prekršek uporabe pirotehničnega sredstva, ki ga ni dovoljeno uporabljati, zakon predvideva denarno kazen v razponu od 400 do 1.200 EUR.

Istočasno pa bodo podali tudi predlog zoper lastnico psa, ker ni primerno zavarovala psa. Za ta prekršek zakon o zaščiti živali predvideva denarno kazen v razponu od 200 do 400 EUR.

Ugriznil, nato je počilo
Kot je znano, je zadnji dan minulega leta 29-letni moški s svojci in prijatelji praznoval skorajšnji prihod novega leta. V ta namen je s skupino ob 16.20 odšel iz hiše na ulico in na bližnji travnik odvrgel aktivirano neznano pirotehnično sredstvo z vžigalno vrvico, ki ga je po zakonu o eksplozivih in pirotehničnih sredstvih prepovedano prodajati, nabavljati in uporabljati.

V tistem  trenutku je z neograjenega sosedovega dvorišča na travnik pritekel nezavarovan pes mešanec, ki je pred tem pobegnil iz hiše skozi priprta vrata. Pes je zagrabil aktivirano pirotehnično sredstvo, to pa mu je v gobcu razneslo. Pes je zaradi poškodb takoj poginil.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.