Slovenija > Črna kronika
5 ogledov

Zaradi mrtvega psa kazen tudi lastnici

Če vas zanima, koliko nevarnih in necepljenih psov roma naokoli, se obrnite na V Žurnal24 main
Zaradi psa, ki je na silvestrsko popoldne poginil, potem ko je ugriznil v pirotehnično sredstvo, bo kazen doletela tudi njegovo lastnico.

Policisti bodo na podlagi zbiranja informacij in opravljenih pogovorov zoper 29-letnika, ki je v vasi Dokležovje pri Murski Soboti odvrgel pirotehnično sredstvo, podali predlog prekrškovnemu organu. Za prekršek uporabe pirotehničnega sredstva, ki ga ni dovoljeno uporabljati, zakon predvideva denarno kazen v razponu od 400 do 1.200 EUR.

Istočasno pa bodo podali tudi predlog zoper lastnico psa, ker ni primerno zavarovala psa. Za ta prekršek zakon o zaščiti živali predvideva denarno kazen v razponu od 200 do 400 EUR.

Ugriznil, nato je počilo
Kot je znano, je zadnji dan minulega leta 29-letni moški s svojci in prijatelji praznoval skorajšnji prihod novega leta. V ta namen je s skupino ob 16.20 odšel iz hiše na ulico in na bližnji travnik odvrgel aktivirano neznano pirotehnično sredstvo z vžigalno vrvico, ki ga je po zakonu o eksplozivih in pirotehničnih sredstvih prepovedano prodajati, nabavljati in uporabljati.

V tistem  trenutku je z neograjenega sosedovega dvorišča na travnik pritekel nezavarovan pes mešanec, ki je pred tem pobegnil iz hiše skozi priprta vrata. Pes je zagrabil aktivirano pirotehnično sredstvo, to pa mu je v gobcu razneslo. Pes je zaradi poškodb takoj poginil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.