Zaradi nespametne objave na družbenem omrežju so ga obiskali policisti

Foto: Profimedia
Ptujska policija je na podlagi nespametne objave 35-letnika ukrepala ...
Oglej si celoten članek

Policiste je v sredo popoldan poklical moški in opozoril na fotografijo 35-letnika na družbenih omrežjih, ki je nakazovala na to, da bi lahko ta storil samomor. Policisti PP Ptuj so se na klic in objavo nemudoma odzvali, a ugotovili, da je šlo za potegavščino. Moški, ki se je nespametno odločil za takšno objavo, se po besedah predstavnice PU Maribor Anite Kovačič Čelofiga ob tem ni zavedal, da bi jo lahko nekdo "vzel resno" in v strahu za njegovo življenje obvestil policiste.

Policisti so spletne uporabnike zato pozivalo k odgovorni in varni rabi interneta, zlasti družbenih omrežij. "Posebej pri objavljanju slik ali videoposnetkov se moramo zavedati, da lahko hitro izgubimo kontrolo nad objavo. Ta lahko za vedno ostane na spletu in jo lahko posledično vidi kdorkoli," so še navedli v sporočilu za javnost in uporabnike za več nasvetov o varni rabi interneta napotili tudi na točko osveščanja o varni rabi interneta in mobilnih naprav za otroke, najstnike, starše in učitelje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.