Zaradi okvare zaustavili nuklearko v Krškem

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Zaradi napake na ventilu nuklearno elektrarno izključili iz omrežja.
Oglej si celoten članek

V Nuklearni elektrarni Krško (Nek) je ponoči prišlo do motnje pri delovanju razbremenilnega ventila pare na enem od dveh dogrevalnikov pare in izločevalnikov vlage v klasičnem delu elektrarne. Vplivov na okolje ni bilo, Nek bodo v omrežje vnovič vključili predvidoma konec tedna.

Iz Neka so sporočili, da se je ob okvari v okolje sproščala para, kar je bilo slišno tudi v okolici elektrarne. Ob delnem zmanjšanju moči se je ventil samodejno vrnil v želeni položaj.

V Neku zdaj poteka natančna diagnostika vzroka odstopanja delovanja ventila. Za korekcijo in njegovo ustrezno nastavitev bo potrebna kratkotrajna zaustavitev elektrarne, ki jo bodo izvedli še danes.

Kot so dodali v Neku, bodo morali za omenjena dela temperaturo na ventilih znižati z običajnih 270 pod 60 stopinj Celzija. Vnovično priključitev Neka v omrežje pa predvidevajo ta konec tedna.

dezurni@zurnal24.si

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 18:21 21. April 2017.

    Varnostni ventil pritiska pare v kotlu. Ja gospoda a ne morete montirati dva ventila , enega za drugim in če …

  • 10:16 21. April 2017.

    ja,res je nič nisem spal ponoči,pa tudi drugače je bolj glasna ponoči,ker ropotajo novi ventilatorji,ki so jih vgradili pred cca. …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.