Zaradi petarde osem oseb odpeljali v klinični center

Foto: arhiv Žurnal24 Foto
Foto: arhiv Žurnal24 Foto
Policisti so ovadili 32-letnega ljubljančana zaradi suma povzročitve splošne nevarnosti.
Oglej si celoten članek

V začetku decembra je gorelo v stanovanjskem bloku na Poljanski cesti v Ljubljani. Policisti so sedaj ugotovii, da je za požar krivo pirotehnično sredstvo.

"Policisti so v okviru kriminalistične preiskave ugotovili, da je 32-letni moški v kletnih prostorih bloka prižgal pirotehnično sredstvo, čigar glavni učinek je svetloba pri gorenju snovi v pirotehničnem sredstvu, ga odvrgel na smeti, ki so se tam nahajale, zaradi česar so se vnele," je pojasnila Nataša Pučko iz PU Ljubljana. 

Slovenija Osem ljudi v bolnišnici, ker je zagorelo v kleti

Reševanje Zagorelo v večstanovanjski stavbi v Ljubljani

O požaru je bila policija obveščena v soboto, 9. decembra okoli 21. ure. "Na kraju so posredovali gasilci, ki so požar pogasili," je pojasnila Pučkova. "Pri intervenciji so bili evakuirani vsi stanovalci, osem oseb je bilo odpeljanih v UKC Ljubljana zaradi vdihavanja dima in so bili kasneje odpuščeni domov," so razložili pri PU Ljubljana. "Z ogledom kraja in zbranih obvestilih so policisti ugotovili, da so v kletnih prostorih stanovanjskega bloka iz takrat še neznanega vzroka zagorele smeti, med katerimi je bila tudi plastika, ki je povzročila gost črn dim, ki se je razširil čez celotno stavbo."

V požaru je nastalo za okoli deset tisoč evrov materialne škode.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 10:13 28. December 2017.

    To drži ! Avstrijci niso tako bogati,da bi metali denar v zrak ampak na samo prodajajo pokajočo tehniko primitivcem na …

  • 13:20 27. December 2017.

    Čudno, tu, pri nas, v Avstriji, kjer živim, nisem te dni slišal ni ene petarde...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.