Slovenija > Črna kronika
7056 ogledov

Zaradi petarde osem oseb odpeljali v klinični center

Pirotehnika arhiv Žurnal24 Foto
Policisti so ovadili 32-letnega ljubljančana zaradi suma povzročitve splošne nevarnosti.

V začetku decembra je gorelo v stanovanjskem bloku na Poljanski cesti v Ljubljani. Policisti so sedaj ugotovii, da je za požar krivo pirotehnično sredstvo.

"Policisti so v okviru kriminalistične preiskave ugotovili, da je 32-letni moški v kletnih prostorih bloka prižgal pirotehnično sredstvo, čigar glavni učinek je svetloba pri gorenju snovi v pirotehničnem sredstvu, ga odvrgel na smeti, ki so se tam nahajale, zaradi česar so se vnele," je pojasnila Nataša Pučko iz PU Ljubljana. 

Požar v Mežici Slovenija Osem ljudi v bolnišnici, ker je zagorelo v kleti pozar Olsevek Reševanje Slovenija Zagorelo v večstanovanjski stavbi v Ljubljani

O požaru je bila policija obveščena v soboto, 9. decembra okoli 21. ure. "Na kraju so posredovali gasilci, ki so požar pogasili," je pojasnila Pučkova. "Pri intervenciji so bili evakuirani vsi stanovalci, osem oseb je bilo odpeljanih v UKC Ljubljana zaradi vdihavanja dima in so bili kasneje odpuščeni domov," so razložili pri PU Ljubljana. "Z ogledom kraja in zbranih obvestilih so policisti ugotovili, da so v kletnih prostorih stanovanjskega bloka iz takrat še neznanega vzroka zagorele smeti, med katerimi je bila tudi plastika, ki je povzročila gost črn dim, ki se je razširil čez celotno stavbo."

V požaru je nastalo za okoli deset tisoč evrov materialne škode.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • Avatar Leon
    Leon 10:13 28.december 2017.

    To drži ! Avstrijci niso tako bogati,da bi metali denar v zrak ampak na samo prodajajo pokajočo tehniko primitivcem na drugi strani Alp ! To je dokaz balkanstva .

  • Simeon 13:20 27.december 2017.

    Čudno, tu, pri nas, v Avstriji, kjer živim, nisem te dni slišal ni ene petarde...