Zaradi prenosa premoženja ovadili Odlazka

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Zaradi prenosa premoženja z Lepenke na Papir servis so kriminalisti kazensko ovadili vpletene, med drugim Martina Odlazka. Škode naj bi bilo za okoli milijon evrov.
Oglej si celoten članek

Martin Odlazek naj bi bil ovaden zaradi prenosa premoženja z Lepenke na Papir servis, s čimer pa naj bi Lepenko oškodoval za milijon evrov. Leta 2010 je namreč, kot piše Dnevnik, z Lepenke za majhen denar odpeljal zemljišča in vso proizvodnjo. Na svoje družbe je prenesel stroje, zaloge in blagovne znamke, ne da bi o tem obvestil solastnike Lepenke. Poleg tega pa je zemljišča v Tržiču zastavil za posojila drugih svojih družb, tako da je bila prodajna cena ob poznejši prodaji precej nižja.

Na Policijski upravi Ljubljana so za Dnevnik potrdili, da "je bila po pregledu obsežne listinske dokumentacije, opravljenih hišnih preiskavah in zbranih obvestilih podana kazenska ovadba zoper tri fizične osebe in eno pravno osebo, ki so utemeljeno osumljeni, da so v gospodarski družbi zlorabili svoj položaj in jo oškodovali za približno milijon evrov."

Po pisanju Dnevnika gre za Martina Odlazka in Andreja Repinca, ki sta bila v spornem obdobju direktorja Lepenke in sta se podpisovala na ključne pogodbe, ter Jožeta Čada, zdaj že nekdanjega prokurista Papirja servisa. Za očitano kaznivo dejanje jim grozi od enega do osem let zaporne kazni.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.