Slovenija
95 ogledov

Zaradi prenosa premoženja ovadili Odlazka

Papir servis so v zadnjih štirih letih selili v Vevče, nato v Dobrunje, zdaj pa Žurnal24 main
Zaradi prenosa premoženja z Lepenke na Papir servis so kriminalisti kazensko ovadili vpletene, med drugim Martina Odlazka. Škode naj bi bilo za okoli milijon evrov.

Martin Odlazek naj bi bil ovaden zaradi prenosa premoženja z Lepenke na Papir servis, s čimer pa naj bi Lepenko oškodoval za milijon evrov. Leta 2010 je namreč, kot piše Dnevnik, z Lepenke za majhen denar odpeljal zemljišča in vso proizvodnjo. Na svoje družbe je prenesel stroje, zaloge in blagovne znamke, ne da bi o tem obvestil solastnike Lepenke. Poleg tega pa je zemljišča v Tržiču zastavil za posojila drugih svojih družb, tako da je bila prodajna cena ob poznejši prodaji precej nižja.

Na Policijski upravi Ljubljana so za Dnevnik potrdili, da "je bila po pregledu obsežne listinske dokumentacije, opravljenih hišnih preiskavah in zbranih obvestilih podana kazenska ovadba zoper tri fizične osebe in eno pravno osebo, ki so utemeljeno osumljeni, da so v gospodarski družbi zlorabili svoj položaj in jo oškodovali za približno milijon evrov."

Po pisanju Dnevnika gre za Martina Odlazka in Andreja Repinca, ki sta bila v spornem obdobju direktorja Lepenke in sta se podpisovala na ključne pogodbe, ter Jožeta Čada, zdaj že nekdanjega prokurista Papirja servisa. Za očitano kaznivo dejanje jim grozi od enega do osem let zaporne kazni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.