Zaradi smrti sedemletnice bodo ovadili vzdrževalca cest

Foto: Pixsell
Foto: Pixsell
V začetku junija je deklica pri vožni s kolesom padla v večjo udarno jamo in kasneje zaradi hudih poškodb umrla.
Oglej si celoten članek

Celjski policisti bodo zaradi smrti sedemletne deklice kazensko ovadili odgovorno osebo občinskega podjetja Vodovod in kanalizacija (Vo-ka), ki je zadolženo za vzdrževanje cest. Po poročanju TV Slovenija se ovadba nanaša na sum storitve kaznivega dejanja opustitve nadzorstva v javnem prometu.

Sedemletna deklica umrla zaradi poškodb po padcu s kolesa

Do nesreče je prišlo na začetku julija, ko je deklica med vožnjo iz Vojnika proti Šmartnem zapeljala v večjo udarno jamo na neurejeni bankini in padla. Sedemletna kolesarka, ki se je vozila v spremstvu očeta in sestre, je utrpela tako hude poškodbe, da je kljub nudeni pomoči umrla v celjski bolnišnici

Celjska družba Vodovod in kanalizacija (Vo-ka) je takrat sporočila, da je bila cesta Vojnik-Brezova-Šmartno v Rožni dolini nazadnje pregledana tri dni pred nesrečo. Na tem območju je bilo sicer junija hujše neurje z nalivi, zato je vzdrževalec takrat odstranil posledice neurja s cest in popravil poškodbe na bankinah. Navedli so še, da je bila bankina v času tragične nesreče zaščitena z opozorilno tablo.

Za kaznivo dejanje opustitve nadzorstva v javnem prometu je zagrožena denarna kazen ali zapor do treh let, je še poročala omenjena televizija.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 06:54 11. Avgust 2015.

    Jebala tebe čelada, bumbar, otroka ni več ker je podlegel zaradi jame na cesti, ki je posledica malomarnosti in brezbrižnosti!

  • 06:34 11. Avgust 2015.

    Končno bo nekdo odgovarjal za nevzdrževanje cest.

  • 02:55 11. Avgust 2015.

    Bi lahko končno povedali ali je otrok imel na glavi čelado ali ne in zakaj ne , če v zakonu …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.