Slovenija > Črna kronika
38 ogledov

Zaradi smrti sedemletnice bodo ovadili vzdrževalca cest

razno 22.03.13. luknjasta cesta, luknje na cesti, foto: pixsell Pixsell
V začetku junija je deklica pri vožni s kolesom padla v večjo udarno jamo in kasneje zaradi hudih poškodb umrla.

Celjski policisti bodo zaradi smrti sedemletne deklice kazensko ovadili odgovorno osebo občinskega podjetja Vodovod in kanalizacija (Vo-ka), ki je zadolženo za vzdrževanje cest. Po poročanju TV Slovenija se ovadba nanaša na sum storitve kaznivega dejanja opustitve nadzorstva v javnem prometu.

Sedemletna deklica umrla zaradi poškodb po padcu s kolesa

Do nesreče je prišlo na začetku julija, ko je deklica med vožnjo iz Vojnika proti Šmartnem zapeljala v večjo udarno jamo na neurejeni bankini in padla. Sedemletna kolesarka, ki se je vozila v spremstvu očeta in sestre, je utrpela tako hude poškodbe, da je kljub nudeni pomoči umrla v celjski bolnišnici

Celjska družba Vodovod in kanalizacija (Vo-ka) je takrat sporočila, da je bila cesta Vojnik-Brezova-Šmartno v Rožni dolini nazadnje pregledana tri dni pred nesrečo. Na tem območju je bilo sicer junija hujše neurje z nalivi, zato je vzdrževalec takrat odstranil posledice neurja s cest in popravil poškodbe na bankinah. Navedli so še, da je bila bankina v času tragične nesreče zaščitena z opozorilno tablo.

Za kaznivo dejanje opustitve nadzorstva v javnem prometu je zagrožena denarna kazen ali zapor do treh let, je še poročala omenjena televizija.

Komentarjev 4
  • maresem 06:54 11.avgust 2015.

    Jebala tebe čelada, bumbar, otroka ni več ker je podlegel zaradi jame na cesti, ki je posledica malomarnosti in brezbrižnosti!

  • Papaja Popi 06:34 11.avgust 2015.

    Končno bo nekdo odgovarjal za nevzdrževanje cest.

  • Žurnalček 02:55 11.avgust 2015.

    Bi lahko končno povedali ali je otrok imel na glavi čelado ali ne in zakaj ne , če v zakonu lepo piše črno na belem!