Zaradi steze za karting tri ovadbe

Foto: Žurnal24 Investitor steze za karting je Športno društvo Karting Koper, investicijo pa je
Koper. Kriminalisti zaradi nepravilnosti pri financiranju in gradnji steze za karting ovadili tri ljudi.
Oglej si celoten članek

Ovadba. Koprski kriminalisti so na okrožnem tožilstvu zaradi zlorabe položaja, napeljevanja k temu ter ponarejanja poslovnih listin pri financiranju in gradnji karting steze v Kopru ovadili tri ljudi.

Ovadeni sta bili odgovorni osebi podjetij z Obale, po naših informacijah naj bi šlo za Vinakoper in Kmetijsko zadrugo Agraria (lastnici zemljišča) ter odgovorno osebo Športnega društva Karting Koper Nenad Borovnjak (na fotografiji). Osumljeni so se v začetku lanskega leta dogovorili o pogojih in načinu najema zemljišč, na katerih je zdaj zgrajena steza za karting. Pri tem so za pridobitev dovoljenj sklenili najemno pogodbo, ki so jo datirali za več let nazaj.

Z njo so se dogovorili za domnevno brezplačen najem za obdobje med letoma 2005 in 2007 ter plačilo najemnine v višini 4.500 evrov za obdobje med letoma 2007 in 2009. Športno društvo ni izpolnilo obveznosti, odgovorni osebi podjetij pa terjatev iz naslova neizplačanih najemnin nista izterjali. Tako sta podjetjema povzročili materialno škodo, društvu pa omogočili pridobitev premoženjske in nepremoženjske koristi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.