Slovenija
56 ogledov

Zaradi steze za karting tri ovadbe

Investitor steze za karting je Športno društvo Karting Koper, investicijo pa je Žurnal24 main
Koper. Kriminalisti zaradi nepravilnosti pri financiranju in gradnji steze za karting ovadili tri ljudi.

Ovadba. Koprski kriminalisti so na okrožnem tožilstvu zaradi zlorabe položaja, napeljevanja k temu ter ponarejanja poslovnih listin pri financiranju in gradnji karting steze v Kopru ovadili tri ljudi.

Ovadeni sta bili odgovorni osebi podjetij z Obale, po naših informacijah naj bi šlo za Vinakoper in Kmetijsko zadrugo Agraria (lastnici zemljišča) ter odgovorno osebo Športnega društva Karting Koper Nenad Borovnjak (na fotografiji). Osumljeni so se v začetku lanskega leta dogovorili o pogojih in načinu najema zemljišč, na katerih je zdaj zgrajena steza za karting. Pri tem so za pridobitev dovoljenj sklenili najemno pogodbo, ki so jo datirali za več let nazaj.

Z njo so se dogovorili za domnevno brezplačen najem za obdobje med letoma 2005 in 2007 ter plačilo najemnine v višini 4.500 evrov za obdobje med letoma 2007 in 2009. Športno društvo ni izpolnilo obveznosti, odgovorni osebi podjetij pa terjatev iz naslova neizplačanih najemnin nista izterjali. Tako sta podjetjema povzročili materialno škodo, društvu pa omogočili pridobitev premoženjske in nepremoženjske koristi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.