Zaradi suše nove težave z vodo

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
V nekaterih krajih po državi se zaradi daljšega sušnega obdobja že srečujejo s pomanjkanjem vode. O težavah tako poročajo iz naselja Kandrše v občini Zagorje ob Savi.
Oglej si celoten članek

Tam so morali zaradi pomanjkanja vode pričeti s prečrpavanjem vode v lokalni rezervoar, ki je v celoti presahnil.

"Ostale so le še kapljice," so za zurnal24.si dejali v PDG Kandrše, ki so prebivalcem priskočili na pomoč. Brez vode je tako ostalo okoli dvajset hiš v naselju Kandrše in delu naselja Vidrga.

Pri tem gasilcem težave povzroča tudi strm teren, ki avtocisterni onemogoča dostopa. Gasilci so si tako morali pomagati s 350 metrov dolgo cevjo.

V PGD Kandrše so ob tem še dejali, da s pomanjkanjem vode na omenjenem območju v preteklosti še nikoli niso imeli težav. "Vedno je bilo še preveč vode," so še dodali.

Težave tudi v Žirovnici in na Jesenicah

Že vse od 17. februarja letos pa se s pomanjkanjem vode srečujejo tudi v občinah Jesenice in Žirovnica. Javno komunalno podjetje Jeko-in tako opozarja, da lahko v višje ležečih predelih v popoldanskih in večernih urah prihaja do motene oskrbe z vodo.

"Zato je izdan ukrep prepovedi pranja avtomobilov, prav tako je prepovedana kakršna koli raba pitne vode iz javnega omrežja, ki ni namenjena oskrbi s pitno vodo. Ukrep velja do preklica," piše na spletni strani Jeko-in.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.