Slovenija
23 ogledov

Zaradi suše nove težave z vodo

izvir vode Shutterstock
V nekaterih krajih po državi se zaradi daljšega sušnega obdobja že srečujejo s pomanjkanjem vode. O težavah tako poročajo iz naselja Kandrše v občini Zagorje ob Savi.

Tam so morali zaradi pomanjkanja vode pričeti s prečrpavanjem vode v lokalni rezervoar, ki je v celoti presahnil.

"Ostale so le še kapljice," so za zurnal24.si dejali v PDG Kandrše, ki so prebivalcem priskočili na pomoč. Brez vode je tako ostalo okoli dvajset hiš v naselju Kandrše in delu naselja Vidrga.

Pri tem gasilcem težave povzroča tudi strm teren, ki avtocisterni onemogoča dostopa. Gasilci so si tako morali pomagati s 350 metrov dolgo cevjo.

V PGD Kandrše so ob tem še dejali, da s pomanjkanjem vode na omenjenem območju v preteklosti še nikoli niso imeli težav. "Vedno je bilo še preveč vode," so še dodali.

Težave tudi v Žirovnici in na Jesenicah

Že vse od 17. februarja letos pa se s pomanjkanjem vode srečujejo tudi v občinah Jesenice in Žirovnica. Javno komunalno podjetje Jeko-in tako opozarja, da lahko v višje ležečih predelih v popoldanskih in večernih urah prihaja do motene oskrbe z vodo.

"Zato je izdan ukrep prepovedi pranja avtomobilov, prav tako je prepovedana kakršna koli raba pitne vode iz javnega omrežja, ki ni namenjena oskrbi s pitno vodo. Ukrep velja do preklica," piše na spletni strani Jeko-in.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.