Zares se povezuje z društvi

Foto: Žurnal24 golobic bobo
Opozicijska stranka Zares je podpisala sporazum o sodelovanju z društvom Sončnica, ustvarjalno gibanje za razvojno odličnost.
Oglej si celoten članek
 
 

Socialno podjetništvo je termin, ki je po Golobičevih besedah v Sloveniji precej neznan. Na področju Evropske unije tako imenovana socialna ekonomija ustvarja okoli 10 odstotkov bruto proizvoda.

Gregor Golobič

 
Po besedah predsednika stranke Zares Gregorja Golobiča je povezava programsko obarvana, pri čemer gre za okrepitev neideološkega vidika politike. Sporazum predvideva možnost, da bi se posamezni člani društva Sončnice jeseni uvrstili na kandidatno listo stranke Zares. Predsednica društva Zdenka Kovač, ki ni članica stranke, bo prevzela vodenje programskega odbora Zares za socialno podjetništvo.

Društvo Sončnica se že nekaj časa ukvarja s področjem socialnega podjetništva, vendar so po besedah predsednice društva ugotovili, da jim brez povezav s politiko v Sloveniji ne bo uspelo vzpostaviti podpornega okolja.

Zares se o morebitnem sodelovanju pogovarja še z nekaterimi društvi, vendar Golobič imen za zdaj še ne želi navesti. Lani decembra so se združili z zunajparlamentarno stranko AS, sporazum o sodelovanju pa so podpisali tudi z društvom Mladi za Kranj.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.