Slovenija
5 ogledov

Zares se povezuje z društvi

golobic bobo Žurnal24 main
Opozicijska stranka Zares je podpisala sporazum o sodelovanju z društvom Sončnica, ustvarjalno gibanje za razvojno odličnost.
 
 

Socialno podjetništvo je termin, ki je po Golobičevih besedah v Sloveniji precej neznan. Na področju Evropske unije tako imenovana socialna ekonomija ustvarja okoli 10 odstotkov bruto proizvoda.

Gregor Golobič

 
Po besedah predsednika stranke Zares Gregorja Golobiča je povezava programsko obarvana, pri čemer gre za okrepitev neideološkega vidika politike. Sporazum predvideva možnost, da bi se posamezni člani društva Sončnice jeseni uvrstili na kandidatno listo stranke Zares. Predsednica društva Zdenka Kovač, ki ni članica stranke, bo prevzela vodenje programskega odbora Zares za socialno podjetništvo.

Društvo Sončnica se že nekaj časa ukvarja s področjem socialnega podjetništva, vendar so po besedah predsednice društva ugotovili, da jim brez povezav s politiko v Sloveniji ne bo uspelo vzpostaviti podpornega okolja.

Zares se o morebitnem sodelovanju pogovarja še z nekaterimi društvi, vendar Golobič imen za zdaj še ne želi navesti. Lani decembra so se združili z zunajparlamentarno stranko AS, sporazum o sodelovanju pa so podpisali tudi z društvom Mladi za Kranj.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.