Zasegli 130 milijonov cigaret

Foto: Finančna uprava RS
Foto: Finančna uprava RS
V mednarodni akciji zasegli več kot 1,2 milijona ponaredkov in 130 milijonov cigaret, od tega devet v Sloveniji.
Oglej si celoten članek

Mednarodno carinsko akcijo Replica je koordiniral Evropski urad za boj proti goljufjam Olaf, Slovenija pa je sodelovala preko Carinskega urada Koper.

Z zaseženimi 130 milijoni cigaret so preprečili izgubo 25 milijonov evrov carinskih dajatev in davkov. "Po ocenah Evropske komisije izgube v proračunih držav članic in EU zaradi tihotapljenja cigaret znašajo kar 10 milijard evrov letno," so sporočili s Finančne uprave RS.

Vrednost zaseženega ponarejenega blaga glede na vrednost, ki bi jo imelo enakovredno originalno blago, pa ocenjujejo na več kot 65 milijonov evrov. Samo lani so v celotni Evropski uniji zasegli za več kot 768 milijonov tovrstnega blaga.

Od torbice do polnilca baterij

V okviru akcije so na Carinskem uradu Koper opravili večje število pregledov zabojnikov, med drugim 115 z mobilnim rentgenom. Odkrili so številne ponaredke, vse od brivnikov, baterijske metle, polnilcev baterij, zvočnikov, slušalk, torbic ipd.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.