Slovenija > Črna kronika
26 ogledov

Zasegli 130 milijonov cigaret

Zasežena torbica Finančna uprava RS
V mednarodni akciji zasegli več kot 1,2 milijona ponaredkov in 130 milijonov cigaret, od tega devet v Sloveniji.

Mednarodno carinsko akcijo Replica je koordiniral Evropski urad za boj proti goljufjam Olaf, Slovenija pa je sodelovala preko Carinskega urada Koper.

Z zaseženimi 130 milijoni cigaret so preprečili izgubo 25 milijonov evrov carinskih dajatev in davkov. "Po ocenah Evropske komisije izgube v proračunih držav članic in EU zaradi tihotapljenja cigaret znašajo kar 10 milijard evrov letno," so sporočili s Finančne uprave RS.

Vrednost zaseženega ponarejenega blaga glede na vrednost, ki bi jo imelo enakovredno originalno blago, pa ocenjujejo na več kot 65 milijonov evrov. Samo lani so v celotni Evropski uniji zasegli za več kot 768 milijonov tovrstnega blaga.

Od torbice do polnilca baterij

V okviru akcije so na Carinskem uradu Koper opravili večje število pregledov zabojnikov, med drugim 115 z mobilnim rentgenom. Odkrili so številne ponaredke, vse od brivnikov, baterijske metle, polnilcev baterij, zvočnikov, slušalk, torbic ipd.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.