Zasegli 160 tisoč škatlic cigaret

Foto: Curs
Foto: Curs
Cariniki so na mejnem prehodu Gruškovje zasegli 160 tisoč cigaret. Z njimi bi na slovenskem trgu lahko zaslužili 23 tisoč evrov.
Oglej si celoten članek

Cariniki Mobilnega oddelka Carinskega urada Maribor so 10. junija 2013 opravljali poostren nadzor na mejnem prehodu Gruškovje. Okrog 6. ure zjutraj so vzeli pod drobnogled prevoznika iz Bosne in Hercegovine, ki je vozil lesne ostanke v Slovenijo.

 

Vozilo je bilo napoteno na pregled z mobilnim rentgenom. Na posnetku je bilo v tovorišču polpriklopnika opaziti obrise pravokotnih oblik, ki so carinike napeljali na sum, da se v njem nahaja neprijavljeno blago. Pregled je nato razkril skrivališče s 160.000 cigaretami King Blue z bosanskimi tobačnimi znamkicami.

 

Cariniki so cigarete zasegli, voznika tovornega vozila, državljana Bosne in Hercegovine, pa so zaradi storitve carinskega prekrška predali Carinskemu uradu Maribor v nadaljnji postopek. Tržna vrednost cigaret v Sloveniji znaša 23.200,00 evrov, znesek prikrajšanja carinskih in drugih dajatev, ki se plačujejo pri uvozu, pa 19.907,33 evrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.