Slovenija > Črna kronika
20 ogledov

Zasegli 160 tisoč škatlic cigaret

Cigarete carina Curs
Cariniki so na mejnem prehodu Gruškovje zasegli 160 tisoč cigaret. Z njimi bi na slovenskem trgu lahko zaslužili 23 tisoč evrov.

Cariniki Mobilnega oddelka Carinskega urada Maribor so 10. junija 2013 opravljali poostren nadzor na mejnem prehodu Gruškovje. Okrog 6. ure zjutraj so vzeli pod drobnogled prevoznika iz Bosne in Hercegovine, ki je vozil lesne ostanke v Slovenijo.

 

Vozilo je bilo napoteno na pregled z mobilnim rentgenom. Na posnetku je bilo v tovorišču polpriklopnika opaziti obrise pravokotnih oblik, ki so carinike napeljali na sum, da se v njem nahaja neprijavljeno blago. Pregled je nato razkril skrivališče s 160.000 cigaretami King Blue z bosanskimi tobačnimi znamkicami.

 

Cariniki so cigarete zasegli, voznika tovornega vozila, državljana Bosne in Hercegovine, pa so zaradi storitve carinskega prekrška predali Carinskemu uradu Maribor v nadaljnji postopek. Tržna vrednost cigaret v Sloveniji znaša 23.200,00 evrov, znesek prikrajšanja carinskih in drugih dajatev, ki se plačujejo pri uvozu, pa 19.907,33 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.