Zasegli sadike konoplje

Foto: PU Koper nasad konoplje Foto: PU Koper nasad konoplje Foto: PU Koper nasad konoplje Foto: PU Koper nasad konoplje Foto: PU Ljubljana konoplja gojenje Foto: PU Ljubljana konoplja gojenje
Ljubljanski in koprski kriminalisti so v dveh ločenih primerih stopili na prste ljudem, ki so se ukvarjali s proizvodnjo prepovedanih drog in prometom z njimi.
Oglej si celoten članek

Ljubljanski kriminalisti so odvzeli prostost trem ljudem, starim 28, 42 in 42 let iz Izole, Pirana in Ankarana zaradi suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami.

Na podlagi odredbe sodišča so 9. oktobra v okolici Ljubljane opravili hišno preiskavo. V stanovanjski hiši so naleteli na posebej prirejen prostor za umetno gojenje prepovedane droge konoplja. Zasegli so okoli 850 rastlin in okoli štiri kilograme delno suhih delov rastline. Zasežena je bila tudi oprema za gojenje (prezračevalni sistemi, razsvetljava, gnojila ...).

Osumljeni so bili privedeni na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, ki je zoper vse odredil pripor.

Odkrili nasad konoplje

Koprski kriminalisti so konec septembra v bližini vasi Manžan, ob robu gozda, na urejenih kmetijskih površinah našli nasad konoplje s skupno 215 sadikami rastline. Za nasad sta skrbela 31- in 36-letna moška z območja Kopra, ki sta zapuščene kmetijske površine ob robu gozda obdelala in na njih posadila konopljo.

Kriminalisti so zasegli 215 sadik konoplje, višine od 50 do 180 centimetrov. Pri osumljenima so opravili hišno preiskavo in pri tem zasegli še manjšo količino že posušene konoplje.

Glede na količino zasežene prepovedane droge konoplja obstaja utemeljen sum, da sta se 31- in 36-letnik organizirano ukvarjala z gojenjem večjih količin prepovedane droge konoplja, ki je bila, glede na zaseženo količino, očitno namenjena za nadaljnjo prodajo.
 
Zoper osumljena bo na okrožno državno tožilstvo podana kazenska ovadba.  

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.