Slovenija > Črna kronika
55 ogledov

Zasegli sadike konoplje

konoplja gojenje
1/6
PU Ljubljana
Ljubljanski in koprski kriminalisti so v dveh ločenih primerih stopili na prste ljudem, ki so se ukvarjali s proizvodnjo prepovedanih drog in prometom z njimi.

Ljubljanski kriminalisti so odvzeli prostost trem ljudem, starim 28, 42 in 42 let iz Izole, Pirana in Ankarana zaradi suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami.

Na podlagi odredbe sodišča so 9. oktobra v okolici Ljubljane opravili hišno preiskavo. V stanovanjski hiši so naleteli na posebej prirejen prostor za umetno gojenje prepovedane droge konoplja. Zasegli so okoli 850 rastlin in okoli štiri kilograme delno suhih delov rastline. Zasežena je bila tudi oprema za gojenje (prezračevalni sistemi, razsvetljava, gnojila ...).

Osumljeni so bili privedeni na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, ki je zoper vse odredil pripor.

Odkrili nasad konoplje

Koprski kriminalisti so konec septembra v bližini vasi Manžan, ob robu gozda, na urejenih kmetijskih površinah našli nasad konoplje s skupno 215 sadikami rastline. Za nasad sta skrbela 31- in 36-letna moška z območja Kopra, ki sta zapuščene kmetijske površine ob robu gozda obdelala in na njih posadila konopljo.

Kriminalisti so zasegli 215 sadik konoplje, višine od 50 do 180 centimetrov. Pri osumljenima so opravili hišno preiskavo in pri tem zasegli še manjšo količino že posušene konoplje.

Glede na količino zasežene prepovedane droge konoplja obstaja utemeljen sum, da sta se 31- in 36-letnik organizirano ukvarjala z gojenjem večjih količin prepovedane droge konoplja, ki je bila, glede na zaseženo količino, očitno namenjena za nadaljnjo prodajo.
 
Zoper osumljena bo na okrožno državno tožilstvo podana kazenska ovadba.  

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.