Zasilna rešitev za pripor v Ljubljani

Foto: Nino Verdnik zapor rešetke Foto: Žurnal24 Ljubljana11.05.08...zapor na Povsetovi na sliki paznik, ki odklepa resetke...pov
Na pomoč pravosodni policisti iz Maribora, Celja, Iga in Radeč.
Oglej si celoten članek

Na upravi za izvrševanje kazenskih sankcij so potrdili, da je generalni direktor Jože Podržaj odredil začasno pomoč pravosodnih policistov iz zavodov Maribor, Celje, Ig in Popravnega doma Radeče. Vsak od teh zavodov bo moral zagotoviti enega pravosodnega policista, ki bo delo začasno opravljal v Zavodu za prestajanje kazni Ljubljana. Iz mariborskih zaporovo so nas opozorili, da so tudi samo kadrovsko podhranjeni in da delajo nadure.

Nakopičili so se priporniki, ki jih morajo voziti na sojenje

"Pravosodnih policistov in drugega strokovnega kadra primanjkuje v vseh zavodih, tudi v ZPKZ Maribor. Zavod Ljubljana ni bistveno bolj kadrovsko podhranjen kot ostali zavodi, je pa specifičnost zavoda v tem, da ima največji delež priprtih oseb, ki je v zadnjih mesecih še narasel. To zahteva bistveno več aktivnosti pravosodnih policistov v smislu spremstev pripornikov na sodišča, saj se priporne zadeve na sodiščih obravnavajo prednostno in so glavne obravnave razpisane v strnjenih časovnih intervalih," odločitev pojasnjujejo na upravi za izvrševanje kazenskih sankcij.

Edini namen začasnega premeščanja, "da se zagotovi izpeljavo vseh pripornih zadev, česar zaradi povečanega števila pripornikov v zadnjem obdobju ni bilo mogoče zagotoviti," pravijo.

Na upravi zagotavljajo, da kakšnih posebnih stroškov zaradi premestitev ne bo. "Z izvedbo odrejenega ukrepa so povezani le dodatni potni stroki pravosodnih policistov. Pravosodnim policistom bo zagotovljena možnost uporabe službenega vozila," pravijo.

V povprečju oddelanih več kot 91 nadur

Od januarja do julija je povprečni pravosodni policist opravil več kot 91 nadur, kar je povprečno 15 na mesec, rekorder pa jih je pridelal skoraj 215, kar je skoraj 36 na mesec.

"Pri tem velja poudariti tudi, da nekateri pravosodni policisti zaradi individualnih okoliščin nimajo opravljenih nadur," pravijo na upravi in dodajajo, da se vse opravljene nadure zaposlenemu pravosodnemu policistu praviloma izplačajo, lahko pa jih v soglasju z delodajalcem tudi kompenzira.

Generalni direktor URSIKS je že nekajkrat pozval oba sindikata, ki zastopata interese zaposlenih v URSIKS, k pogovorom, na katerih bi natančno pojasnili vse okoliščine in ukrepe glede pogojev dela pravosodnih policistov, vendar se sindikata na to doslej nista pozitivno odzvala.

Uprava za izvrševanje kazenskih sankcij

janez.zalaznik@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 07:53 18. Avgust 2018.

    Moja zadnja plača je bila 5300 evrov za 10 ur na teden na spletu...... Prijateljica moje sestre ima v povprečju …

  • ode
    07:38 17. Avgust 2018.

    Tiranija brez primere: Lobiji dosegli izbris posnetka aretacije nasilnih migrantov v Škofji Loki, ki je dosegel 400 tisoč ogledov, policijsko …

  • 07:36 17. Avgust 2018.

    91 nadur LOL ... to pomeni 3 ure/mesec sedenja v najbližjem kafiču

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.