Slovenija
6243 ogledov

Zasilna rešitev za pripor v Ljubljani

zapor rešetke
1/2
Nino Verdnik
Na pomoč pravosodni policisti iz Maribora, Celja, Iga in Radeč.

Na upravi za izvrševanje kazenskih sankcij so potrdili, da je generalni direktor Jože Podržaj odredil začasno pomoč pravosodnih policistov iz zavodov Maribor, Celje, Ig in Popravnega doma Radeče. Vsak od teh zavodov bo moral zagotoviti enega pravosodnega policista, ki bo delo začasno opravljal v Zavodu za prestajanje kazni Ljubljana. Iz mariborskih zaporovo so nas opozorili, da so tudi samo kadrovsko podhranjeni in da delajo nadure.

Nakopičili so se priporniki, ki jih morajo voziti na sojenje

"Pravosodnih policistov in drugega strokovnega kadra primanjkuje v vseh zavodih, tudi v ZPKZ Maribor. Zavod Ljubljana ni bistveno bolj kadrovsko podhranjen kot ostali zavodi, je pa specifičnost zavoda v tem, da ima največji delež priprtih oseb, ki je v zadnjih mesecih še narasel. To zahteva bistveno več aktivnosti pravosodnih policistov v smislu spremstev pripornikov na sodišča, saj se priporne zadeve na sodiščih obravnavajo prednostno in so glavne obravnave razpisane v strnjenih časovnih intervalih," odločitev pojasnjujejo na upravi za izvrševanje kazenskih sankcij.

Edini namen začasnega premeščanja, "da se zagotovi izpeljavo vseh pripornih zadev, česar zaradi povečanega števila pripornikov v zadnjem obdobju ni bilo mogoče zagotoviti," pravijo.

Na upravi zagotavljajo, da kakšnih posebnih stroškov zaradi premestitev ne bo. "Z izvedbo odrejenega ukrepa so povezani le dodatni potni stroki pravosodnih policistov. Pravosodnim policistom bo zagotovljena možnost uporabe službenega vozila," pravijo.

V povprečju oddelanih več kot 91 nadur

Od januarja do julija je povprečni pravosodni policist opravil več kot 91 nadur, kar je povprečno 15 na mesec, rekorder pa jih je pridelal skoraj 215, kar je skoraj 36 na mesec.

"Pri tem velja poudariti tudi, da nekateri pravosodni policisti zaradi individualnih okoliščin nimajo opravljenih nadur," pravijo na upravi in dodajajo, da se vse opravljene nadure zaposlenemu pravosodnemu policistu praviloma izplačajo, lahko pa jih v soglasju z delodajalcem tudi kompenzira.

Generalni direktor URSIKS je že nekajkrat pozval oba sindikata, ki zastopata interese zaposlenih v URSIKS, k pogovorom, na katerih bi natančno pojasnili vse okoliščine in ukrepe glede pogojev dela pravosodnih policistov, vendar se sindikata na to doslej nista pozitivno odzvala.

Uprava za izvrševanje kazenskih sankcij

janez.zalaznik@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • Zara_Corlette 07:53 18.avgust 2018.

    Moja zadnja plača je bila 5300 evrov za 10 ur na teden na spletu...... Prijateljica moje sestre ima v povprečju 22.000 evrov že več mesecev in dela približno 30 ur na teden...... Ne morem verjeti, kako enostavno je bilo, ko ...prikaži več sem poskusil..... Potencial pri tem jee neskončen..... To je tisto, kar počnem . ........ ➥➥➥➥➥ www.Internet43.Com

  • ode 07:38 17.avgust 2018.

    Tiranija brez primere: Lobiji dosegli izbris posnetka aretacije nasilnih migrantov v Škofji Loki, ki je dosegel 400 tisoč ogledov, policijsko enoto pa preiskuje notranja zaščita

  • miki1234 07:36 17.avgust 2018.

    91 nadur LOL ... to pomeni 3 ure/mesec sedenja v najbližjem kafiču