Zasilni pristanek letala Adrie

Foto: Žurnal24
Letalo Adrie Airways je včeraj zasilno pristalo v Zürichu. Po pregledu se je izkazalo, da tehnične okvare ni bilo, varnost pa ni bila ogrožena.
Oglej si celoten članek

Letalo je bilo namenjeno iz Pariza v Ljubljano.

''Včeraj  je na poletu JP322 Adrie Airways na letalu Canadair Regional Jet CRJ200 prišlo do pristanka iz tehničnih razlogov, in sicer je sistem pilotoma dal indikacijo, da je prišlo do napake na sistemu dovoda vročega zraka za preprečevanje zamrzovanja vstopnega roba kril in vstopnega roba motorja,'' so sporočili iz Adrie Airways. 

Procedura zahteva pristanek
Taka napaka zahteva po predpisani proceduri tehnični pristanek na najbližjem letališču. Po podrobnih pregledih in testiranjih so ugotovili, da je šlo za lažno indikacijo in da tehnične okvare na letalu ni bilo.

Potniki naprej z redno linijo
Varnost potnikov, posadke in letala ni bila ogrožena. Na letalu je bilo 45 potnikov in 4 člani posadke. Potniki so let iz Züricha v Ljubljano nadaljevali z redno linijo JP311 ob 16.30.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.