Slovenija
35 ogledov

Zasilni pristanek letala Adrie

Žurnal24 main
Letalo Adrie Airways je včeraj zasilno pristalo v Zürichu. Po pregledu se je izkazalo, da tehnične okvare ni bilo, varnost pa ni bila ogrožena.

Letalo je bilo namenjeno iz Pariza v Ljubljano.

''Včeraj  je na poletu JP322 Adrie Airways na letalu Canadair Regional Jet CRJ200 prišlo do pristanka iz tehničnih razlogov, in sicer je sistem pilotoma dal indikacijo, da je prišlo do napake na sistemu dovoda vročega zraka za preprečevanje zamrzovanja vstopnega roba kril in vstopnega roba motorja,'' so sporočili iz Adrie Airways. 

Procedura zahteva pristanek
Taka napaka zahteva po predpisani proceduri tehnični pristanek na najbližjem letališču. Po podrobnih pregledih in testiranjih so ugotovili, da je šlo za lažno indikacijo in da tehnične okvare na letalu ni bilo.

Potniki naprej z redno linijo
Varnost potnikov, posadke in letala ni bila ogrožena. Na letalu je bilo 45 potnikov in 4 člani posadke. Potniki so let iz Züricha v Ljubljano nadaljevali z redno linijo JP311 ob 16.30.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.