Zaspala za volanom

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
V Podpulfrci pri Škofji Loki je voznica z avtomobilom zapeljala s ceste in trčila v prometni znak. Premagala jo je utrujenost.
Oglej si celoten članek

46-letna voznica, ki je včeraj ob 13.30 zapeljala s ceste in trčila v prometni znak, je policistom sama povedala, da je za volanom zaspala. Trčila je v prometni znak; pri tem se je poškodovala, nastala pa je tudi materialna škoda.

Zaspanost za volanom je v evidencah težko najti med uradnimi vzroki za nesreče, v Evropski uniji kljub temu ocenjujejo, da je povezana s približno 20 odstotki vseh prometnih nesreč na cestah. Zaspanost naj bi bila celo eden izmed glavnih vzrokov prometnih nesreč s smrtnim izidom, sploh na avtocestah.

Problem zaspanosti je pri naših voznikih pogosto zanemarjen; znotraj Evropske unije za večjo ozaveščenost poteka poseben projekt, ki se mu pridružuje tudi slovenska skupina za spanje pri Slovenskem zdravniškem društvu.

Izpostavljajo predvsem, da nočno spanje, ki je krajše od petih ur, poveča nevarnost prometne nesreče kar za 4,5-krat.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.