Zastoji na veliki petek

Foto: Žurnal24 Danes na mejnem prehodu Obrežje ni več tako mirno, kot je bilo včeraj. (Foto: Na
Mejni prehodi. Zaradi velikonočnih in prvomajskih praznikov gneča in zastoji.
Oglej si celoten članek
            9,5
milijona potnikov je lani prečkalo mejni prehod Obrežje.

"Zastoji na mejnih prehodih bodo, a naredili bomo vse, da bodo čim manjši," napoveduje Danijel Žibert, direktor uprave uniformirane policije. Povečan promet na mejnem prehodu pričakujejo že danes popoldne, v noči na petek, predvsem pa na velikonočni petek. Razmere naj bi se začele umirjati v soboto.

"Da bi ublažili gnečo in nezadovoljstvo potnikov, bo v teh dneh na mejnem prehodu namesto običajnih 15 delalo 25 policistov, odprte pa bodo vse vstopne in izstopne steze," ukrepe razgrinja komandir Postaje mejne policije Obrežje Bojan Bogovič.

Opozorila
Policija svetuje
: "Od doma se odpravite pravočasno, spremljajte medije, in če so zastoji, se preusmerite na drug mejni prehod. Že pred odhodom na pot preverite, ali imate s seboj veljavne dokumente zase, za sopotnike in živali. Bodite potrpežljivi, saj morajo policisti delo opravljati po predpisih."

Dnevna pretočnost mejnega prehoda Obrežje je od tri do pet tisoč vozil, lani pa so jih na velikonočni petek 
zabeležili 15 tisoč.

Vračanje bolj umirjeno
Vračanja potnikov se na mejnem prehodu ne bojijo, saj bo po njihovih predvidevanjih razporejeno na ves teden.

"Prvi se bodo v Slovenijo vračali že v zadnjih dveh dneh aprila in za 1. maj, zaradi počitnic v sosednjih deželah pa tudi ves teden vse do osmega maja," napovedujejo policisti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.