Zastonj v bunker in taverno

Foto: Žurnal24 Radovljiško staro mestno jedro si je mogoče z brezplačnim vodenjem ogledati ob n
Radovljica. Brezplačni vodeni ogledi prava odločitev. Pozimi ob nedeljah, poleti tudi med tednom.
Oglej si celoten članek

Ogledi. V Javnem zavodu Turizem Radovljica (JZTR) so z nedeljskimi brezplačnimi vodenimi ogledi starega mestnega jedra zadeli žebljico na glavico, saj je odziv odličen.

“Takšen odziv nas je prijetno presenetil in potrdil naša predvidevanja, da ljudje želijo spoznavati mesto tudi nekoliko drugače, prek zanimivih zgodb,” je dejala Nataša Mikelj, direktorica zavoda. Posameznega ogleda se udeleži okoli 20 ljudi, v začetku so bili večinoma domačini, zdaj pa so se jim pridružili obiskovalci iz vse Slovenije in tuji turisti, zato so vodenja v slovenskem in angleškem jeziku, izvajajo pa jih štirje vodniki z licenco. Ogledi, ki potekajo od poletja, so ob nedeljah ob 14. uri, trajajo pa eno uro. Obiskovalci si ogledajo tudi manj poznane znamenitosti, kot sta bunker Edith Stein in redko ohranjena taverna v bližini cerkve, ter graščino, baročno dvorano, Šivčevo hišo in lectarsko delavnico.

V JZTR si prizadevajo povečati število nočitev, prihodnji teden pa bodo predstavili novo grafično podobo, logotip in geslo turizma.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.