Slovenija
18 ogledov

Zastonj v bunker in taverno

Radovljiško staro mestno jedro si je mogoče z brezplačnim vodenjem ogledati ob n Žurnal24 main
Radovljica. Brezplačni vodeni ogledi prava odločitev. Pozimi ob nedeljah, poleti tudi med tednom.

Ogledi. V Javnem zavodu Turizem Radovljica (JZTR) so z nedeljskimi brezplačnimi vodenimi ogledi starega mestnega jedra zadeli žebljico na glavico, saj je odziv odličen.

“Takšen odziv nas je prijetno presenetil in potrdil naša predvidevanja, da ljudje želijo spoznavati mesto tudi nekoliko drugače, prek zanimivih zgodb,” je dejala Nataša Mikelj, direktorica zavoda. Posameznega ogleda se udeleži okoli 20 ljudi, v začetku so bili večinoma domačini, zdaj pa so se jim pridružili obiskovalci iz vse Slovenije in tuji turisti, zato so vodenja v slovenskem in angleškem jeziku, izvajajo pa jih štirje vodniki z licenco. Ogledi, ki potekajo od poletja, so ob nedeljah ob 14. uri, trajajo pa eno uro. Obiskovalci si ogledajo tudi manj poznane znamenitosti, kot sta bunker Edith Stein in redko ohranjena taverna v bližini cerkve, ter graščino, baročno dvorano, Šivčevo hišo in lectarsko delavnico.

V JZTR si prizadevajo povečati število nočitev, prihodnji teden pa bodo predstavili novo grafično podobo, logotip in geslo turizma.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.