Zasvojeni in skriti doma

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Igre na srečo. Vse manj gostov v igralnicah, igralcev spletnih iger pa vse več.
Oglej si celoten članek

“Težka gospodarska situacija v veliki meri vpliva tudi na področje iger na srečo,” ugotavlja Mateja Slamnik z Loterije Slovenije.

Manj kombinacij

Povprečna vplačila na listek se po besedah Slamnikove iz leta v leto zmanjšujejo. Igralci sicer še vedno sodelujejo v igrah na srečo, a so pripravljeni odšteti manj (vplačujejo manjše število kombinacij in listkov). Sogovornica dodaja, da za zdaj prevladujejo klasični prodajni kanali, da pa se zavedajo, da je prihodnost v spletni prodaji.

Upad števila gostov

“Trenutna situacija na italijanskem trgu ter razpršena in liberalizirana ponudba iger – ne le na spletu, temveč v številnih italijanskih lokalih z VLT-aparati (Video Lottery Terminal) – vidno vplivata na odločitve gostov za obisk: igralci namreč prihajajo manj pogosto in ob obiskih zapravljajo manj kot prejšnja leta,” pojasnjuje Lavra Peršolja iz kabineta uprave v igralniški družbi Hit.

Priljubljeni tudi nezakoniti

Glede priljubljenosti različnih spletnih iger pravi, da podatki za Hitov primarni (italijanski) trg kažejo, da so v nenehnem porastu (predvsem poker, športne stave in loterijske igre). Med njimi so na žalost tudi nezakoniti ponudniki, omeni.

Nevarnosti spleta

Terapevt Miha Kramli s Centra za bolezni odvisnosti, ki deluje v okviru Zdravstvenega doma Nova Gorica, opozarja predvsem na nevarnosti spletnih iger na srečo. “Ljudje raje, kot da se kažejo v igralnici, igrajo skrito prek računalnika. Tako imajo še manj nadzora nad denarjem in svojci težje opazijo njihovo odvisnost,” meni.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.