Slovenija
43 ogledov

Zasvojeni in skriti doma

Poker Anže Petkovšek
Igre na srečo. Vse manj gostov v igralnicah, igralcev spletnih iger pa vse več.

“Težka gospodarska situacija v veliki meri vpliva tudi na področje iger na srečo,” ugotavlja Mateja Slamnik z Loterije Slovenije.

Manj kombinacij

Povprečna vplačila na listek se po besedah Slamnikove iz leta v leto zmanjšujejo. Igralci sicer še vedno sodelujejo v igrah na srečo, a so pripravljeni odšteti manj (vplačujejo manjše število kombinacij in listkov). Sogovornica dodaja, da za zdaj prevladujejo klasični prodajni kanali, da pa se zavedajo, da je prihodnost v spletni prodaji.

Upad števila gostov

“Trenutna situacija na italijanskem trgu ter razpršena in liberalizirana ponudba iger – ne le na spletu, temveč v številnih italijanskih lokalih z VLT-aparati (Video Lottery Terminal) – vidno vplivata na odločitve gostov za obisk: igralci namreč prihajajo manj pogosto in ob obiskih zapravljajo manj kot prejšnja leta,” pojasnjuje Lavra Peršolja iz kabineta uprave v igralniški družbi Hit.

Priljubljeni tudi nezakoniti

Glede priljubljenosti različnih spletnih iger pravi, da podatki za Hitov primarni (italijanski) trg kažejo, da so v nenehnem porastu (predvsem poker, športne stave in loterijske igre). Med njimi so na žalost tudi nezakoniti ponudniki, omeni.

Nevarnosti spleta

Terapevt Miha Kramli s Centra za bolezni odvisnosti, ki deluje v okviru Zdravstvenega doma Nova Gorica, opozarja predvsem na nevarnosti spletnih iger na srečo. “Ljudje raje, kot da se kažejo v igralnici, igrajo skrito prek računalnika. Tako imajo še manj nadzora nad denarjem in svojci težje opazijo njihovo odvisnost,” meni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.