Zatika se pri pršutih

Foto: Žurnal24 Po zagotovilih Panvite bodo Mipovi izdelki na policah večjih trgovskih sistemov
Mip. Izdelki že na začetku novembra na policah največjih trgovskih sistemov.
Oglej si celoten članek
"Ob odkupu premoženja v Mipovem obratu v Kromberku bi lahko znova zaposlili od 120 do 140 delavcev in proizvedli okrog tri tisoč ton mesnih izdelkov na leto," je včeraj povedal Peter Polanič, predsednik upravnega odbora družbe Panvita Mir.

 

Zaščita receptur

Tajnost. Panvita sestavine za recepture Mipovih izdelkov dobiva prek Mipa v stečaju, ki ima pogodbe z dobavitelji sestavin in aditivov. Vsi delavci so pod kazensko odgovornostjo dolžni varovati vedenje o teh proizvodih, da se zagotovi potrebna tajnost, dokler recepture ne bodo prodane.

Ta je za šest mesecev sklenila najemno in licenčno pogodbo, s katero je dobila pravico do uporabe blagovne znamke Mip. Polanič je prepričan, da je 40 milijonov evrov, kolikor naj bi po nekaterih ocenah znašala celotna vrednost obratov, preveč, in računa na to, da se bo ta vrednost prepolovila. Povedal je še, da trenutno proizvajajo v skladu z načrti in da so zaposlili 47 delavcev, ki so v dveh tednih proizvedli že 30 ton izdelkov.

Finančna sredstva za najem proizvodnje bodo znašala od 500 tisoč do 700 tisoč evrov, odvisno od tega, ali se jim bo s stečajnim upraviteljem uspelo dogovoriti tudi glede odkupa pršutov, ki jih je v zalogi še 18 tisoč.

 
 

Če ne bo šlo drugače, bomo sprožili upravni spor, pri čemer ne dvomim, da nam bo uspelo.

Miroslav Benedejčič o zapletu z žigosanjem pršutov

 
Sporno žigosanje pršuta
Mipov stečajni upravitelj Miroslav Benedejčič je povedal, da je le 2.500 pršutov iz zaloge ožigosanih s štampiljko Kraški pršut, drugi pa ne, čeprav so bili vzgojeni in zoreni kot kraški pršut. Problem naj bi bil v tem, da GIZ Kraški pršut tem pršutom odreka pravico do žiga, ker je šla družba v stečaj, kar je ocenil kot umazano igro, v ozadju katere so premoženjske koristi.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.