Slovenija
11 ogledov

Zatika se pri pršutih

Po zagotovilih Panvite bodo Mipovi izdelki na policah večjih trgovskih sistemov Žurnal24 main
Mip. Izdelki že na začetku novembra na policah največjih trgovskih sistemov.
"Ob odkupu premoženja v Mipovem obratu v Kromberku bi lahko znova zaposlili od 120 do 140 delavcev in proizvedli okrog tri tisoč ton mesnih izdelkov na leto," je včeraj povedal Peter Polanič, predsednik upravnega odbora družbe Panvita Mir.

 

Zaščita receptur

Tajnost. Panvita sestavine za recepture Mipovih izdelkov dobiva prek Mipa v stečaju, ki ima pogodbe z dobavitelji sestavin in aditivov. Vsi delavci so pod kazensko odgovornostjo dolžni varovati vedenje o teh proizvodih, da se zagotovi potrebna tajnost, dokler recepture ne bodo prodane.

Ta je za šest mesecev sklenila najemno in licenčno pogodbo, s katero je dobila pravico do uporabe blagovne znamke Mip. Polanič je prepričan, da je 40 milijonov evrov, kolikor naj bi po nekaterih ocenah znašala celotna vrednost obratov, preveč, in računa na to, da se bo ta vrednost prepolovila. Povedal je še, da trenutno proizvajajo v skladu z načrti in da so zaposlili 47 delavcev, ki so v dveh tednih proizvedli že 30 ton izdelkov.

Finančna sredstva za najem proizvodnje bodo znašala od 500 tisoč do 700 tisoč evrov, odvisno od tega, ali se jim bo s stečajnim upraviteljem uspelo dogovoriti tudi glede odkupa pršutov, ki jih je v zalogi še 18 tisoč.

 
 

Če ne bo šlo drugače, bomo sprožili upravni spor, pri čemer ne dvomim, da nam bo uspelo.

Miroslav Benedejčič o zapletu z žigosanjem pršutov

 
Sporno žigosanje pršuta
Mipov stečajni upravitelj Miroslav Benedejčič je povedal, da je le 2.500 pršutov iz zaloge ožigosanih s štampiljko Kraški pršut, drugi pa ne, čeprav so bili vzgojeni in zoreni kot kraški pršut. Problem naj bi bil v tem, da GIZ Kraški pršut tem pršutom odreka pravico do žiga, ker je šla družba v stečaj, kar je ocenil kot umazano igro, v ozadju katere so premoženjske koristi.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.